Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Et stille grin...

- kan bryde ud når man som visuel læser, ser en sætning som "På den anden side så står præsterne ofte på egen hånd med faglige problemstillinger..." - stående i et officielt og offentligt tilgængeligt skrift, og selvfølgelig er det bare en skrivefejl, en tanketorsk, som desværre ofte præger al form for skribentvirksomhed i disse år (min egen inkluderet), hvor korrekturlæsere er afskaffet og alting altid skal gå så hurtigt og være så omfangsrigt så risikoen for fejl bliver stor.

Men billedet er sjovt, for kan man egentlig det - stå på egen hånd? Det er et ret sjovt billede der dukker op når den visuelle hjerne straks producerer en præst der forsøger at stå på sin egen hånd...

Man kan vel "stå på egne ben" eller "handle på egen hånd" - men stå på egen hånd? Det lyder som en ubehagelig gymnastisk øvelse, og som ansat, der er underlagt præstens vilje i en vis grad, må man nok bare prise sig lykkelig for at der trods alt er tale om præstens egen hånd!

(set i www.folkekirkenspersonale.dk - "Personalepolitik for præster i folkekirken", fra maj 2012)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar