Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Glødende arbejdsglæde

Et nyt salmebogstillæg er udkommet, "100 salmer" hedder det. Det er et tillæg med 100 salmer, hvoraf næsten alle er skrevet indenfor de seneste årtier.

Salmerne er afprøvet i kirker landet over igennem de seneste år. Erfaringerne med brug af nyere salmer, der ikke står i salmebogen, er samlet ind af "Syng Nyt" - et netværk af kirkefolk med sognepræst Morten Skovsted, som initiativtager og leder, der arbejder for at udbrede muligheden for at bruge moderne salmer i Folkekirken.

Det endelige valg af netop disse 100 salmer var bl.a. Fyns biskop, Tine Lindhardt, med til at foretage.

Denne organist er ved at boble over af arbejdsglæde, for der er så mange fine tekster i nutidens sprog, og rigtig mange skønne melodier, der er nemme og dejlige at synge med på.

Vi vil jo også blive ved med at synge de bedste af de gamle salmer, for dem kan vi ikke undvære - men vi kan heller ikke undvære at blive ved med at sætte de gamle ord, og samtidsmenneskets liv, følelser, tanker og erfaringer ind i nye sammenhænge og ikke mindst i sammenhængende salmer.

Faktisk lige præcis dét fagområde, der får arbejdsglæden til at blusse så varmende op her: At finde de bedste og mest relevante af de nye salmer og give dem videre til de små og store menneske jeg møder i mit arbejdsliv - dét elsker jeg!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar