Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

tirsdag

"Hold håbet op"

Livet kan være turbulent. En af de nyere salmer, der kan støtte i livets sværere faser er denne.  

"Hold håbet op" - egentlig en adventssalme, skrevet i 2015 til salmebogstillægget "Kirkesangbogen", tekst af forfatter Dy Plambeck og komponist Marianne Søgaard.

Den kan høres på albummet, der blev udgivet med salmer fra "Kirkesangbogen". Det ligger på Spotify, og "Hold håbet op" kan høres på YouTube her: 


Melodien er i mol (endda noteret i denne bloggers yndligstoneart, c-mol), bygget op over rigtig mange kvinter (d.v.s. tonespring på 5, der er kendetegnet ved at man ikke kan høre om det er dur eller mol), på sin vis forbløffende at en så "kønsløs" melodi kan føles så stærk, men uden at være ekspert så mener jeg at vide at det vist er en kendt "stil" fra nord/vestlig folkemusik?

Teksten er så smuk, så intens og billedrig, og præcis så forventningsfuldt nærværende som adventstiden skal forstås - synes jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar