Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

mandag

"Det er livet, der vil leves"

Festskriftet, der er udkommet i anledning af pastor emeritus og salmedigter og ditto komponist (og ikke mindst igangsætter, inspirator og mentor!) Holger Lissners 80-års fødselsdag, viser sig at være en umådelig velskrevet bog, lysende af glæde, taknemmelighed og ikke mindst en solid gennemgang af dansk salmeskrivnings historie fra sidst i 1960erne, hvor Holger Lissner var en central person i udviklingen af den nye generation af salmer, til i dag, hvor så mange af de salmer han direkte eller indirekte har haft indflydelse på, synges så mange steder rundt i landet.

Bogen er redigeret af Kirsten Nielsen, og selvom jeg foreløbig kun har læst ca. 1/4 og skimmet resten, så kan denne bog ikke anbefales nok til enhver, der holder af moderne salmer, og interesserer sig for hvorfor udviklingen blev, som den blev, og som gerne vil have en forståelse af hvorfor vi er hvor vi er på dette felt, nu.

Bogen rummer et væld af stemmer og perspektiver, og det gør bogen til en afvekslende og stemningsrig læseoplevelse.


Bogens forside prydes af en meget smuk forårsakvarel, malet af Karin Lissner (hustru til Holger Lissner), og den lyse, lette og samtidig meget nuancerede stemning i denne akvarel spejler så intenst og kærlighedsfuldt stemningen i bogen.

Bogen anbefales på det varmeste!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar