Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

torsdag

Stilspørgsmålet

Skærtorsdag, som det er i dag, holdes som aftengudstjeneste, hvor denne blogger arbejder. Der skal spilles ved klaveret, så opgaven var som altid at finde passende præludium og postludium, men indenfor klaverrepertoiret, der ikke er nær så omfattende som orgelrepertoiret, fordi orglet for en organist er hovedinstrumentet. Passende, skal det naturligvis være, både hvad stemning, sværhedsgrad og stil angår.

Det med stil bliver så måske så som så... - har valgt to stykker stille jazz, der måske vil stritte ud i forhold til nogle af de ældre salmer, der efterfælgende viste sig at være valgt.


Har valgt et stykke fra denne bog som præludium, "Up on the Hill", af Nikki Iles, der ligger rigtig godt for mine hænder, og som har lækre, stemningsfulde dissonanser, der også passer godt til skærtorsdags smertefulde tema. 

Postludium bliver et uddrag af Ole Kock Hansens version af "I skovens dybe stille ro", fra en fin udgivelse fra Edition Wilhlem Hansen, "12 danske sange - arrangeret for klaver", jazzklaver vel at mærke, og med CD i bogen. En udgivelse, der ofte er i brug privat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar