Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

tirsdag

Taktilitetsbehov

Taktilitetsbehovet er stort pt.

Måske som modvægt til megen barnebekymring - der heldigvis nu peger i retning af bedring, med realistisk mulighed for begyndende lettelse.

Taktilitetsbehovet udleves ved frembringelse af cardigan, til brug både på arbejde og privat. Tre forskellige opskrifter er prøvet og opgivet. Egen opskrift efter simpel grundmetode bliver nu brugt, og ser ud til at give ønsket resultat. Der er dog ikke garn nok til ønsket længde, så nye forsyninger er bestilt - incl. lidt ekstra garn til sokker og en trøje eller to mere...

Hjerneernæring er dog nødvendigt som supplement til taktilitetsbehovsudlevningen. Der suppleres derfor med lydbog. "Min mormor hilser og siger undskyld", af Fredrik Backman, har stået højt på ønskelisten nogen tid. Den kunne købes til ok pris på Riidr, og høres nu under hækling. 

Latter er klukket og øjne blevet fugtige i løbet af de første 10 kapitler. Faktisk nok en af de bøger, jeg hellere ville have have haft som papirbog, for at kunne lave æselører alle de mange steder, hvor der er dukket linjer op, som jeg gerne vil gemme, genlæse og genbruge. 

En bindegal (?) mormor og et højt begavet barnebarn, Elsa på næsten 8 år, der både kan sine superhelt, Harry Potter og Ringenes Herre - kan bruge Wikipedia og er yderst sprogtligt bevidst, er hovedpersonerne, suppleret med et persongalleri af bipersoner, beskrevet gennem barnebarnet brogede perspektiv - der er farvet af førnævnte fantasiuniverser. Et ensomt barn, der oplever den ultimative ensomhed ved at miste den eneste person, der forstod hende og gav hende redskaber til at (over-)leve som den hun er uden at miste sig selv.

Så frygteligt trist. Men man aner hvor enorm betydning det vil få for Elsa at have haft fantasifulde og grænseoverskridende mormor totalt på sin side, i de første, fundamentalt vigtige leveår. Ser frem til at høre og hækle videre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar