Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Første kirsebærstenskreation

Læste en lang række positive anmeldelser af en "lap-pad" - en tung "skød-pude", som mange børn har glæde af, fordi tyngdefølelsen hjælper dem til at falde til ro i løbet af dagen, og især ved aftentid. 2,5 kg, vejede den, var pæn og blød - og desværre ikke mulig at købe hjem til Danmark. Der kan dog godt købes noget tilsvarende i Danmark - fandt en til 940,- kr. Det vil vi helst ikke give!

Købte i stedet 20 kg. kirsebærsten, som angiveligt kan give nogenlunde tilsvarende tyngde, og som kan vaskes og tørres i tørretumbler.

Tog et baby-hovedpudebetræk, 34x54 cm, som sønnen er vokset fra.


Ternene gjorde det nemt at sy 6 lige kanaler op til ca. 5 centimeter fra åbningen.

Kirsebærstenene blev fyldt i kanalerne, næsten helt op, men kun næsten, for der skal være plads til at symaskinefoden kan sy på tværs og lukke kanalerne.


Anbefalinger omkring vægt, der kan læses på engelsksprogede hjemmesider, siger at ca. 10% af kropsvægten passer godt til de fleste. D.v.s. til et barn på ca. 25 kg passer ca. 2,5 kg meget godt.

Denne pude endte på 1725 g = 42 kroner for kirsebærstenene. Betrækket havde vi, så øvrige udgifter kan vist kun findes ved strømforbrug og sytråd!


Der var tilfældigvis et dejligt blødt velourpudebetræk i passende størrelse med passende inderpude i sofaen, som jeg lagde den tunge pude ind i. Det fik vægten op på 2225 g.

Sønnen blev straks glad for at sidde med den på skødet.
Er spændt på om han kommer til at søge den fremadrettet...
Opfølgende indlæg følger.

Næste projekt er at sy en passende dyne/et tæppe, til at lægge over hans egen dyne, når han skal sove. 3 kg. vil formentlig være passende til det formål. Indlæg følger når det er syet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar