Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

tirsdag

Tilbageblik

"Skam siver ud, rejser i mit blod" - så stærkt, så smukt, så overvældende... - så vigtige ord
- skrevet af Betina Følleslev, alias "Solsort", på albummet "Jeg husker det hele, jeg husker ingenting".

Det kom væltende, som en erkendelses-tsunami. Fra efteråret, igennem vinteren til den kulminerede her i foråret.

Først sagen om manden, der havde noget af samme baggrund, i samme lokalsamfund, i samme personkreds, og som blev dømt for at have krænket en lang stribe af små skolepiger, igennem mange, mange år.

Så pludselig adgang til en helt afgørende journal, der gav helt nyt lys og nye perspektiver på en af slægtens helt stor skamfyldte historier. Der havde foregået i det samme lokalsamfund, i samme personkreds.

Og så krakelerede en facade. En bagside blev afsløret. Et ungt menneskes liv tog en voldsom og uventet drejning, men stærke mennesker stod klar til at gribe ham, og støtte indtil han kan selv igen. For det kan han. Men det var i samme lokalsamfund, i samme personkreds.

Og det var samme lokalsamfund, samme personkreds, der var mit spejlkabinet i mere end 30 år. Og det er som om (næsten?) alle spejlene i løbet af det seneste halve år er blevet smadret, og endelig står den nøgne virkelighed tilbage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar