Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

onsdag

Pax

Far og søn fandt en bog på biblioteket - igen, og igen et hit.

Denne gang en serie på 10 bind med fællestitlen "Pax" af to svenske forfattere, Åsa Larsson og Ingela Korsell (oversat af Lilian Kingo) og illustrator Henrik Jonsson. De første 8 bind er udkommet, nr. 9 kommer den 7. juni.

I dag skete så det vi har håbet på nogen tid: han foretrak at tage dén fremfor de hidtil så højt elskede Jumbo bøger, da han skulle medbringe læsestof til en tur.

Ikke fordi Jumbobøger er dårlige, tværtimod, vi forældre har også vores egne favoritter i dén genre. Men med den læselyst, den læsehastighed og den generelle sproginteresse han har, så skulle han gerne også udvikle lyst til at læse mere bredt, for at holde evnen vedlige og gerne udvikle den.

Det skete så nu, med dette på én gang virkelighedsnære og fantasifulde univers.


En uventet "sidegenvinst" er blevet en fornyet interesse for "Emil fra Lønneberg"-universet. For bind nr. 3 har undertitlen "Mylingen" - et barnevæsen fra den svenske overtro, som Line tror sidder på taget af Emils "snickerbo", en aften hvor Emil ikke kan komme ud og derfor må kravle op igennem skorstenen og bliver kulsort...

Dén scene blev vi nødt til at genfinde i bogen med de samlede historier om Emil, som sønnen var så heldig at få i julegave, men aldrig rigtig fik læst... - men nu kan han se en interessant sammenhæng, som gør historierne tiltrækkende igen.

Serien "Pax" er udgivet af forlaget Alvilda i 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar