Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Begyndende rollespiller?

I går eftermiddags strøg sønnen igennem disse fem spændende bøger:



- en sjette ligger ved siden af sengen, for den blev han ikke færdig med. Den handler om rumfart og aliens, og var lige en tand sværere at finde den "rigtige" vej igennem, d.v.s. den vej hvor man ikke ender med at blive konsumeret af et rumvæsen...

Det er så frygtelig nemt at blive opslugt af - og at lade børnene blive opslugt af - elektroniske spil. Evidens for de omfattende skader de kan forårsager på hukommelse, koncentration, kognition, empati, virkelighedsopfattelse - afhængigt at spiltype, kvalitet, personlighedstype og ikke omfanget af tid hvor der spilles, findes i så stort omfang at det ikke må overhøres.

Afledning og opbygning af alternativer er helt nødvendige. Det er relativt nemt når man har et barn, der holder af at læse, og disse bøger var effektive som alternativ til savnet spilletid, i de timer det tog at læse dem. For knap så stærke læsere som sønnike vil der være til mange timers underholdning - og ikke mindst tænkning, for man skal træffe valg undervejs, og huske hints... - i sit eget tempo, hvilket gør udvikling mulig!

Vi har reserveret en stribe på næste læsetrin, som forhåbentlig snart kan hentes på biblioteket. Desuden er en god bekendt med kendskab til rollespilsverdenen sat i gang med at finde titler på de bedste bøger indenfor den gren af fantasy-genren, hvor man selv kan spille sig igennem en bog med et par terninger, papir og blyant - som jeg har læst om findes men ikke kan finde til salg. 

Tips modtages gerne, for sådan nogle bøger synes sønnen lyder fantastisk spændende...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar