Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Hvorfor navnet "Starbjerg"?

Grunden vi ejer ligger som del af et større areal, hvor det meste en periode har været under gården, der er nærmeste nabo, Starbjerggård. Den gård ligger i læ af et lille "bjerg" - en hatbakke, der bærer navnet "Starbjerg".

Vi arbejder stadig i at få afklaret områdets navne og tilhørsforhold helt, set i forhold til de store gårde i området og folketro. 

(Der ligger feks også en "Nissehøj" på området - med dét navn må der være en spændende historie knyttet til.)

Foreløbig tillader vi os bruge navnet "Starbjergjord" når vi omtaler vores grund, i respekt for områdets historie, og for at definere præcis hvilken jord vi har sat os for at sætte fri og lære at kende præcis som dén er.

For det er hvad vi bruger vores 5000 m2 på - at lade det liv, der af sig selv kan gro og ånde lige præcis dér, leve som det kan og vil. Planter, insekter, fugle, pattedyr - og sågar padder. At lade den være vild, helt med vilje.

Vi slår nogle få gangstier med maskine, slår områder med le, og så går vi ellers selv rundt for at se og fotodokumentere hvem vi lever sammen med, og for at passe bygningerne.

Intet andet.

Og aldrig har der været så meget forskelligt liv som dette år.

Mange, mange flere fotos følger her på bloggen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar