Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

"It takes a Village...."

"It takes a village to raise a child - it takes a village to molest a child", siger en af journalisterne i filmen "Spotlight" fra 2015, der omhandler den journalistiske afdækning af den omfattende pædofili, der foregik i Boston, USA, i den katolske kirke - og som har vist sig at foregå i mange andre lande også. Og ikke mindst hvordan det i mange år lykkedes den katolske kirke at dække over det, og at få lokalsamfund til at deltage i at dække over det.

En fremragende film, der trækker nogle af de afgørende aspekter frem i hvilke mekanismer, der bidrog til at de pædofile overgreb kunne fortsætte og til at det lykkedes kirken at dække over det i så mange år.

Trailer kan ses her:




Filmen bygger på en bog, ""Betrayal", skrevet af avisen Boston Globes gruppe af journalister, der afslørede denne frygtelige historie. (Den bog er nu højt på listen over ønskebøger!)

"Der skal en landsby til at opfostre et barn - der skal en landsby til at misbruge et barn..." De grundlæggende mekanismer vil formentlig være de samme, uanset hvor i verden det foregår, og uanset hvilke magtpositioner, der er involveret.

Det interessante er på geografisk tryg afstand at følge afdækningen af en aktuel tragedie. Tavshed. Afstandtagen. Men først og fremmest tavshed. Tavshed... Har af hele mit hjerte lyst til at tage en megafon og skrige ind i hovedet på det lille lokalsamfunds medlemmer: "SÅ VÅGN DOG OP"... - for det er jo ikke første gang den slags er sket her...

Disse tanker relaterer også til alle indlæg i kategorien "Asta".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar