Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

torsdag

Rosslyn-hækling

Det er nu en fascinerende historie - den der om Maria Magdalene. Især når man hører hvad seriøse historikere beretter er historisk fakta, og det er altid fascinerende at høre om hvad disse fakta så kan tænkes videre som - dog er ekstremerne af disse tanker nok trods alt ikke lige noget for denne læser.

Men at Maria Magdalene jo faktisk var den første, der så den genopstande Jesus, d.v.s. hun er selveste øjenvidnet, der får til opgave at gå tilbage til disciplene og fortælle om det, synes jeg aldrig rigtig jeg har lagt mærke til blive fremhævet i de år hvor jeg har siddet på orgelbænken påskemorgen - eller nogle af de andre kirkedag.

De apokryfe skrifter og sågar Vatikanet omtaler hende som "aspostle of the apostle" - "apostlenes apostel". Jeg synes folkekirken også skulle se at få øje på hende og hendes betydning for kirkens oprindelse.

Hækledesigneren Helen Shrimpton havde også historien om Maria Magdalene i tankerne da hun designede tæppet "Rosslyn", men også det mere generelle feminine aspekt af mennesket og tilværelsen - og som det udtrykkes så smukt med mange roser i stenhuggerarbejdet, der kan ses i "Rosslyn Chapel", Skotland - kendt fra bogen og filmen "Da Vinci Mysteriet", der trods mange tilpasninger til den ønskede historie også rummer nogle elementer af såvel undren som sandhed.

Har tænkt mig at hækle det tæppe og lave det til en "lap-pad" med kirsebærsten i. Et led i fokuseringstræningen...

Følgende farver er valgt, i et nyt, skinnende smukt bomuldsgarn der hedder "Yarn and Colors, Must-have", et nyt mærke som jeg næsten ikke kan vente med at få i fingrene og afprøve:


Farverne hedder: guld, sennep, bourgogne, glas og petroleum. 

- Der er dog lige en stribe andre projekter, der skal gøres færdige først...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar