Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

"Det er for højt..."

"Det er for højt" og "hvorfor skal salmerne være så høje?" er de spørgsmål en organist oftest får.

Der er flere svar på dét spørgsmål. Og faktisk er emnet så omfattende at der kræves en længere afhandling til svar, i hvert fald hvis man har stillet spørgsmålet for at få et reelt svar...

Noget af svaret ligger i denne video, omend det nok ikke er åbenlyst for den ikke-sangkyndige. Derfor skrives der i kulissen på et længere indlæg om emnet, og samtidig forberedes et foredrag, der skal holdes for eget kor i slutningen af januar, for de vil gerne vide meget mere om emnet "det er for højt".

I den anledning samles også materiale om sang og sangstemme, bl.a. i form af flere generationers fagbøger, og den nyeste internationalt anerkendte fagbog om sangstemmens anatomi er bestilt hjem, for nu vil denne blogger og korleder én gang for alle forstå hvordan stemmens anatomi faktisk fungerer.

I dansk sanglitteratur kan man møde påstande om at "man kan synge de toner man er i stand til at forestille sig", men det er ikke godt nok for denne korleder. Anatomi må nu engang være det fundament det hele hviler på i denne fysiske del af verden... - dér starter al fysisk lydproduktion, der bliver til sang!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar