Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

søndag

Hele 6 i én!

Denne hoppende læser har præsteret at læse to vigtige bøger færdig inden for de seneste dage. (De bliver omtalt når barnet genoptager skolegangen.)

Noget så sjældent som behovet for at smage sig frem til en ny primær læseopgave opstod derfor i går.
20 sider inde i "A guide for the perplexed" af Dara Horn var valget uomgængeligt. Det kan kun være den.

Hele 6 af bloggerens kerne-interesseområder dukkede op i løbet af de første sider:
- Hukommelse
- Skrift-arkæologi
- Højtbegavede mennesker
- Mor med 6-årigt barn
- Elektronik-etik
- Søskenderelationer

Anede det ikke da den blev købt. Og købt blev den bare på baggrund af læsningen af Dara Horns eneste roman oversat til dansk: "Den næste verden". Den blev i sin tid fundet og læst i eftersøgningen af bloggerens tilgiftede efternavns oprindelse.

Den roman kredser om kunstmaleren Marc Chagall, der var født og opvokset i Vitebsk, (nuværende Hviderusland), hvor også mit efternavn stammer fra.

Genren vil man nok kalde "magisk realisme", og bogens fortrylle(n)de stemning er blevet hos mig i årene efter. For nylig fik jeg fat i hendes fjerde roman af de i alt fem, som hendes forfatterskab foreløbig består af.

En efterfølger er udgivet for nylig. Den har søskendekonflikter som hovedtema.

Er grebet af denne forfatter, og dybt forundret over hvordan man som læser - og menneske generelt - til tider kan få følelsen af at blive ført fra bog til bog af en usynlig hånd - eller i hvert fald i et ikke altid tydeligt fortløbende mønster...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar