Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Frøforsker in spe!

Henover sommeren har sønnen udviklet en stor og stærk interesse for dyr generelt. Der er især fanget og nærstuderet insekter. Fars gode, gamle håndbog "Vesteuropas insekter" blev sommerens vigtigste bog, og vi har talt om hvordan man bruger et opslagsværk. Bogen er godt slidt af de mange års intensivt brug, og en nyere version er bestilt - den afventes fortsat. Desværre er den ikke udgivet på dansk, men vi kan jo heldigvis engelsk!



Og ud af dén fordybelse voksede en markant særinteresse for tudser og frøer. Så stærk så der måtte købes nye bøger. For han vil være frøforsker. "Og bare vent og se mor, jeg skal nok blive det", siger den nu 7-årige!

Først købte vi en lille håndbog for børn om frøer, som han stort set kan læse selv.



- og en grundig opslagsbog om de danske padder og krybdyr, som også er blevet studeret grundigt.



Men det var bare ikke nok for det videbegærlige barn. Så da hans fødselsdag nærmede sig gik vi på jagt efter et større opslagsværk - og fandt det! Et virkelig flot opslagsværk over alle verdens frøer og tudser, med fotos i "actual size".


Han elsker sit nye opslagsværk - og pyt med at det er på engelsk, mor og far kan jo hjælpe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar