Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

En velgørende perle

Der er udkommet en lille velgørende perle.

Nærmest bare en pamflet indeholdende 18 digte af Halfdan Rasmussen sat i musik af 16 forskellige komponister, med tegninger af Ib Spang Olsen.

Hæftet er udgivet af Folkehøjskolernes Forening (de samme som udgiver Højskolesangbogen) og er resultatet af en konkurrence udskrevet af Helsingør Kommune og Den Internationale Højskole i 2015, hvor målet var at skabe nye Halfdan Rasmusen sange til fællessang.

Målet er nået, vil jeg mene! For det er sjældent at støde på en udgivelser med lutter nye melodier, hvor så mange er vellykkede! Smukt, sangbart og nyskabende.

Det er en sjældent vellykket lille samling, der fortjener at blive et hit rundt omkring på højskoler, på efterskoler og i kirker. Mange at teksternes indhold ville man sagtens kunne tage ind i gudstjenesterne, især de der spilles ved klaver.

Jeg glæder mig rigtig meget til at lære sangene endnu bedre at kende, men ikke mindst at introducere dem for sangglade mennesker ved fællessangsarrangementer.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar