Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

onsdag

"Måske en martsnat"

John Høybye har udgivet en ny korbog, ”Måske en martsnat”, der indeholder 13 korsange til året, en til hver måned, dog har juni fået to! Bogen starter og slutter i foråret og dermed i lyset og håbet.

Korsatserne er for 4-5 stemmigt blandet kor, de 12 af dem med udskrevne (lækre!) klaversatser med becifring. Den enlige a capellasats er den velkendte ”Skoven er så underfuld”, der her kommer i en flot sats for voksenkor.

Det er som altid en professionel og inspirerende bog der kommer fra John Høybyes hånd, og man mærker en usvækket glæde ved at forkæle korsangerne. Sværhedsgraden er middel til over middel og vil ganske givet falde i god smag hos de fleste korsangere.

Teksterne er af 6 meget forskellige digtere. Strengt kirkeligt set er der kun én sats, der er direkte brugbar, med tekst af Martin Luther: ”Nu årets bedste tid er nær”, men flere andre satser vil kunne bruges i kirker, hvor man forsøger sig med et bredere repertoire.

Jeg er især fristet af at prøve ”Sommerdøgn”, ”Velkommen vinter” og ”Og himlen bli´r så mørk og stor”. Bemærk at John Høybye i sidstnævnte sang har samarbejdet med PO-organist og pianist Mads Granum. Samme sang findes i en udsættelse for børnekor i Høybyes nyeste udgivelse for børn, ”Godmorgen rundt omkring”, og tekstmæssigt burde den kunne finde plads på såvel voksen- som børnekorrepertoire, måske endda i samarbejde, om muligt. Den meditative ”Novemberbillede” bør også bemærkes.

En CD indspilning af bogens 13 satser udkommer næste år.

Skrevet til fagbladet "Organist.org", 2014. Nodebogen er stillet til rådighed for anmeldelse af "Organistbladet".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar