Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

torsdag

Hilsen fra fortiden

Fik en bog i dag - købt antikvarisk.

Hilsen fra oprindelig giver til oprindelig modtager fandtes i. Fra bogens forfatter til en gammel ven, en enke hvis afdøde ægtemand havde bidraget til bogen med et citat.

Merete hed enken. Niels, havde ægtemanden heddet. Begge ville, som bogens forfatter, have været 80 år i 2007. Emnet for bogen er musikkens væsen.

Merete. Gift med Niels. Noget begyndte at dæmre... - jeg kender da de navne i forbindelse med musik... - jamen, hold da nu op - det kan da kun være min gamle klaverlærers enke!

Bogens emne lå netop Niels stærkt på sinde - musikkens væsen. Hvad er musik? Hvordan oplever mennesket musik? Hvad gør musik ved mennesker?

Og det er netop hvad denne bog belyser i essays og refleksioner.

Samtidig også et absolut livslangt hovedemne i mit eget læse- og musikliv. Men kendte underligt nok ikke til denne bog. Og så var det netop det eksemplar, som Niels skulle have haft hvis han levede, der landede hos mig.

Tilfælde eller budskab?

Forventningens glæde er usigeligt stor.

Der udkæmpes p.t. drabelige slag om pladserne i den aktuelle læseligeNU bogstak!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar