Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Sommerlæsning

Sommerferien nærmer sig. Og det er jo helt nødvendigt at planlægge og indkøbe gode bøger til sommerferiebrug...

Den videbegærlige søn skal indoktrineres med hvad kvinder igennem tiderne har bidraget med til verdens udvikling indenfor både kultur og videnskab, for det vil ikke fremgå af ret mange af de historiebøger og den skønlitteratur, der ligger og venter det læselystne barn uden i verden. Så derfor ligger denne bog, der heldigvis har fået mange gode anmeldelser, klar:


Bloggeren selv, der er stor Tove Jansson-fan, har foræret sig selv denne lille fine, og nyligt udkomne (på dansk altså, det er mange år siden hun udgav dem, men hendes voksenlitteratur har ikke tidligere været udgivet på dansk) samling af noveller, til sig selv. Kan næsten ikke vente med at starte, men det er altså feriebog nr. 1!


I forsøget på at undvige katharsislæsning og træne hjernen i at finde ro, bl.a. ved at læse og indtage alt det andet som livet i verden også byder på, har bloggeren ladet sig friste af en "arkæologisk krimi", som den kaldes. Arkæologi er en af mange interesser, der har ligget og luret siden barns ben, og sat ind i en krimiramme kunne det måske være god anti-katharsis- og sommerferielæsning. Det vil tiden vise.


Det burde være nok med disse to (- og alle de andre jeg har liggende, som jeg også gerne vil læse), men så dukkede der pludselig en ny bog op, om menneskers oplevelser med en kat på besøg! "Kattegæsten" hedder den, skrevet af japanske Takashi Hiraide, som jeg ikke kender.

Sidste sommer endte yndlingsbogen faktisk med at blive svenske Nils Udenbergs "Mand og kat", med samme tema. Så nu står denne japanske bog måske til at blive indkøbt 1. juli...

Men SÅ er der også bøger nok at læse i et stykke tid...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar