Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Sammenlæsning

Efterhånden læser sønnen rigtig meget på egen hånd. Her til morgen er han endda gået ombord i første bind af Ringenes Herre - en udgave uden billeder! Det bliver spændende at se om han bider på, holder fast og læser den færdig... - ellers gør det ikke noget, for det er vist lidt over hvad man kan forvente af en 7-årig...

Jeg står foreløbig fast på at læse højt for ham hver aften. I meget lang tid har vi primært læst Harry Potter, men henimod slutningen af bind 6 er han kørt lidt træt i den. Tænker at hovedpersonernes pubertet og medfølgende forelskelser er lidt for langt fra en 7-årig drengs interessesfære! Så der skal findes noget andet.

For længe siden stødte vi på et Kickstarter-bogprojekt, om videnskabshistorie fortalt for børn. Da emnet ligger indenfor gemalens undervisningsområder for gymnasieelever, var han straks fyr og flamme og selvfølgelig ville vi støtte projektet. Nu er bogen færdig og den ankom for et par dage siden. Stor, smuk og meget fristende, så nu kommer den med til fritidshuset i dag og åbnes nok for første gang i aften.

Der fulgte også en lydbog med, oplæst med den helt rette "lyd" (synes jeg, der har smuglyttet lidt...) af Anette Støvelbæk, men vi mangler en minihøjttaler til mp3-afspilleren for at sønnen bider på dén.

Jeg glæder mig selv meget til at følge hovedpersonerne, 8-årige William, der skal på ferie hos tante Gunvor, der ikke kan lide børn, men som elsker videnskab, og til at lære mere om grundlæggende naturvidenskab i deres selskab. Dét lærte man nemlig ikke rigtig noget om der hvor jeg gik i skole!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar