Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

En måske utilsigtet afsløring?

Først blev jeg noget så harm:


"Det seneste år har ikke været nemt for Jens Otto Dalhøj fra Nordfyn", står der som indledning.

Hmmm - gad vide hvordan de mange piger har haft det i væsentligt mere end ét år? Altså de 28 piger der i alderen 5-10 år over en årrække på 23 år blev krænket på den skole, hvor denne mand var lærer og leder i en endnu længere årrække. De, deres familier, og alle de øvrige børn, der "kun" blev mobbet uden at der blev grebet ind, har vist ikke haft det nemt i lidt mere end ét år...

Og hvordan har den pædagogmedhjælper, der kunne været blevet stoppet og hjulpet på ret kurs, haft det i lidt mere end ét år?

Hvad ligner det at lave sådan en artikel med sådan en vinkel? Det er dybt krænkende for enhver, der har lidt i de mange år. Nogle lider stadig og så skal manden, der kunne have stoppet det og forhindret meget af denne lidelse, på forsiden af avisen med en historie om at han har haft et hårdt år - fordi han ikke blev genvalgt til kommunalbestyrelsen?!

Var det så bare fordi han havde kæmpet for at rydde op i denne sag, at hjælpe de mange berørte på ret kurs, at få skolen på ret køl, at stå ved sin medarbejders side så også han kommer videre i livet, OG i øvrigt angrede og undskyldte sine egne manglende handlinger... Men nej, han vil overhovedet ikke forholde sig til sagen!

Men så nåede jeg frem til et centralt citat inde i artiklen, hvor det står, dét der afslører sagens kerne:


(- for det kunne slet ikke tænkes, at der kunne være noget galt med en selv - udover at man ikke er kvinde...?!)

Kvindesynet.
Magten.
Tabet af magt til kvinder.

Derfor hører denne sag også i dén grad til i "MeToo"-kampen.
Tak til Fyens Stiftsende for at afsløre dette. Omend det formentlig var utilsigtet...

***

BT bragte i går, den 31/5 2018, en artkel om at undervisningsministeren vil have mere og synlig kontrol af folkeskolerne. Det kan jeg kun tilslutte mig. Det absurd-"sjove" i denne sammenhæng er, at ministeren er kvinde og medlem af LA - partiet som ovennævnte ikke genvalgte kommunalpolitiker også var valgt for, og i sin egenskab af tidligere folkeskolelærer og -leder på en stærkt dysfunktionel skole, der ikke ville have tålt offentlighedens lys, præcis en af de, der kunne være blevet stoppet, hvis der havde været mere kontrol og gennemskuelighed af folkeskolernes arbejde!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar