Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Skakskole

Vi læste hele "Valhalla"-serien, der blev skabt af Peter Madsen, Henning Kure, Hans Rancke og Søren Håkansson, da sønnen var omkring 5 år. Han fandt dem selv på stuereolen, for far havde fået den store, flotte samlede udgave i jule- og fødselsdagsgave, og spurgte om vi ikke godt kunne læse dem. JO, meget gerne!

I tegneserien spiller Odin skak med Mimer i flere scener. Sønnen spurgte til hvad det var for et spil, for det ville han gerne lære, og så gik far og søn da i gang, en morgen inden bordet var ryddet efter maden.



Han blev hurtigt glad for det og ret habil. Mor fik også lært sig grundreglerne, og det sidste halve år i børnehavetiden spillede vi næsten hver morgen inden han skulle afsted.

Da vi besøgte folkeskolens SFO spurgte jeg om de havde skak, om nogen spillede, for jeg havde hørt at der var skak på skoleskemaet for nogle klasser. Men nej. Jo, måske var der et spil et eller andet sted, meeen... Nå, det kunne vi jo ikke rigtig bruge til noget, og skak gled lidt i baggrunden i en alt for svær og dårlig skolegang.

Nu, to år efter, hvor sønnen foreløbig har været 4 dage i prøve på en anden skole, har han spillet skak hver dag, på skolen, både i morgen-SFO, og i eftermiddags-SFO. Allerede efter første dag bad han om at måtte få en bog om skak, så han kunne lære så meget som muligt. Mor bestilte straks denne:


- den kom i dag, fredag. Så kan der studeres flittigt indtil næste skoleår starter, for der vil der igen vil være skak på skemaet. For alle på skolen. Vi kniber os i armen og tør knap tro på at der faktisk viste sig at være en skole, kun 7 km herfra, hvor han passer så godt ind - og hvor der er en ledig plads!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar