Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

onsdag

Hvis jeg var rig...

- så ville jeg købe et helt oplag af Louise Klinges bog "Lærerens relationskompetence" (udgivet i 2017 baseret på hendes ph.d), og jeg ville forære et eksemplar væk, hver eneste gang jeg så en lærer med et barn på skødet eller en flok børn klæbende omkring sig, samtidig med at andre børn befinder sig i samme rum og ser helt fortabte ud...

For det er nemt nok at relatere til dem, der kommer af sig selv, dem der viser det helt naturlige behov for kontakt og relation tydeligt i ord eller handling. Men så er der alle de andre (og der er flere end man tror), der er sat anderledes sammen i deres personlighed, de har ligeså meget (og i nogle tilfælde mere) behov for kontakt og en god relation til de voksne, som de skal tilbringe så meget tid sammen med hver dag, og som det forventes at de lærer noget af.

Og for en mor, der selv har været og nu har et af den slags børn, der har et stort behov for at have en tillidsfuld relation for at kunne lære, men som ikke har en form for personlighed, hvor det fremstår tydeligt, (i hvert fald ikke for de ekstroverte - og de indoktrinerede introverte...), gør det ondt at se hvor lidt tingene har ændret sig igennem hendes egne 46 levede år, og hvor fortabt hendes egen lille søn kan se ud når hun er nødt til at forlade ham i klasselokalet.

Alle børn har brug for at der bliver sagt godmorgen på dén nærværende måde, der gør, at man føler at man er velkommen og hører til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar