Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

fredag

Grace Marks

"Frem af gruset vokser der pæoner."

Da sønnen forleden fik lov at fylde en pose med bibliotekets aflagte bøger for kr. 50,- var der lige plads til en bog til mor også - for af alle bøger i verden stod "alias Grace" af Margaret Atwood, også til salg.

Det er ikke så længe siden at vi så Netflixes version af historien, blev både rørt og grebet og nødt til at læse bogen - engang.



Og dér var den så. Næsten som om den stod klar til lige netop mig... Har læst de første sider af bar nysgerrighed, for der er jo gang i læsning af en hel del andre også... - men den falder så fint i tråd med temaerne i denne læsers liv at den kommer til at springe over en del andre på læselisten. Desuden er sproget og fortællestilen så overdådig en oplevelse, så det er en gave man er nødt til at lade sig selv få!


(Udgaven fra 1996)

En ung kvinde kommer i knibe, ender fængslet ca. 26 år af sit liv. Mysterierne er mange, drabssagerne, der fører til hendes fængsling, opklares aldrig til bunds, og de mange løse ender forsøges sidenhen forklaret af forskellige personer, der fatter interesse for Graces skæbne.

Den canadiske forfatter Margaret Atwood blev fanget ind af dette canadiske mysterium, der udspandt sig midt i 1800-tallet, hun brugte mange år på at studere de mange meget forskellige kilder for så endelig at skrive hele historien ned, som hun havde indfanget den. Den fortælles af Grace selv, ca. 10 år efter hun blev fængslet, til en psykiater, imens hun syr på forskellige quilte. Bogens kapitler er opkaldt efter disse quilts.

En 500 sider lang beretning, der må og skal læses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar