Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

onsdag

Hans Fallada


Da gemalen og jeg blev gift citerede præsten fra Hans Falladas bog "Lille mand, hvad nu?" - vi kan bare ikke huske hvad der blev citeret...

Men på dette års udsalg var der tre bøger af Hans Fallada, og da vi regner netop dén præst for en usædvanlig begavet og empatisk person, købte vi disse bøger, for der må være noget særligt i dette forfatterskab, når præsten citerede fra det.

Om jeg magter at læse de barske beretninger, fra krigens tid, må tiden vise. De ligger klar, indenfor syns- og rækkevidde, og efter at have læst brevvekslingen imellem Astrid Lindgren og Louise Hartung, der boede og arbejdede i Berlin efter krigen, og som i flere breve refererer til krigens tid, er interessen vakt.

Især  er interessen vakt for tidens retorik og dens rædselsvækkende konsekvenser, som netop et sprogmenneske som Fallada formentlig vil kunne beskrive.

En god udgave af "Lille mand, hvad nu?" søger vi stadig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar