Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

mandag

Robin Hood

En dag kom sønnen hjem fra skole og spurgte mig ud om Robin Hood, og især om han havde levet rigtigt, og hvad der var virkeligt i historien. 

Så er det jo godt at moren både er bogsamler, boggemmer og i særdeleshed anglofil - og for rigtig mange år siden købte et af de fineste værker om netop den gode Robin, skrevet af Roger Lancelyn Green, der læste på University of Oxford hos bl.a. C. S. Lewis, og deltog i en uformel litterær diskussionsklub med sin studiekammerat J.R.R.Tolkien...


Man kan ikke sige at sproget er børnevenligt... - det er ret akademisk, hvilket også må være forventeligt. Men da drengens sproglige udvikling fortsat går i rakethøjde og ditto fart sluger han det hele. Vi taler om ord, sætninger og indhold undervejs, naturligvis, men alt sluges råt, bearbejdes og der undres og leges med ord, og opbygningen er roman, men bygger på historiske kilder, så alt indhold holdes så nær "virkeligheden" som muligt.

For at sikre at hele barnet, som drengen ikke må glemme at være (selvom den sproglige evne viser sig at have potentiale for at tage himmelflugt - tænk for mindre end et halvt år siden talte vi voksne seriøst om hvorvidt han viste tegn på at være ordblind, for de dér bogstaver kunne bare ikke finde sammen for ham!), favnes og rummes, er en DVD med Disneys hyggeversion af historien bestilt til julegave, og et sæt med bue og pile i træ og med sugekopper ligeledes bestilt til julegave. Tilbage er at håbe de når frem til tiden... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar