Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

torsdag

Bekymrende introduktion

Så ankom den første bog af professor i religiøse studier ved North Carolina - Chapel Hill, Bart Ehrman, i bloggerens postkasse. "Did Jesus exist?" er titlen.

Har hørt en del YouTube videoer med ham i ventetiden, der føltes så lang, og sprogtonen genkendes fra første skrevne ord. Den rummer en enorm faglig viden kombineret med en god, lettere skarpsleben lune, som det gør godt at lytte til.

Bogen starter med en introduktion. Den bekymrer. For bogen er skrevet på baggrund af at have fundet sig selv fejlciteret i en subkultur af faktabenægtere, der angiver at beskæftige sig med samme emne.

Essensen af introduktionen er at også universitetsfolk i USA oplever den strømning i tiden man kalder den "postfaktuelle", og som man også tydeligt ser her i landet i denne tid.

Viden og fakta har ikke længere den værdi og den betydning som den havde indtil for få år siden. Bredt generaliseret (vel vidende at der altid er undtagelser) hverken for presse, politikere eller den brede befolkning.

Derfor slutter Bart Ehrman sin introduktion med at konstatere at han intet håb har om at kunne overbevise nogen om noget, men tilbyder sin viden til den, der oprigtigt søger viden!

Ser frem til at læse denne bog, der udover at berige om både den samlede og den nyeste viden indenfor emnet, også vil øse af viden om den historiske metode der ligger til grund, og som er udviklet igennem mange hundrede år på universiteter verden over.

Det er voldsomt meget mere interessant end enkeltpersoners synsninger!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar