Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

mandag

Puttegarn

Når det dér liv til tider bliver så for meget, så for svært, så ømskindet...
- så er det tid til at putte med taktilitetslæsning (d.v.s. håndarbejde, oftest hækling).

Opskriftens system gør godt:
- de klare rammer, der er helt uden følelser og dagsordner og bagtanker og forudfattede holdninger!

Garnets blødhed:
- der beroliger det taktile nervesystem, en beroligelse, der breder sig ud i de andre nervesystemer.

Garnets farver:
- den visuelle oplevelse af farven (eller "-erne") vasker den indre, visuelle (ikke altid lige-)smartboardtavle ren og lægger sig som velgørende drømmeslørsbundfarver.

Derfor er opskriften vigtig.
Derfor er garnet vigtigt.
Derfor er farverne vigtige.

Da sønnens øreoperation nærmede sig øgedes taktilitetsbehovet og valget af projekt faldt på et sengetæppe til ham. Han valgte bomuld, højst to farver hvoraf den ene skulle være blå.

Jeg valgte "Star of wonder" af Helen Shrimpton, i Drops Cotton Light (til nål 4 mm), og jeg elsker hvert øjeblik med det her projekt i hænderne, som samtidig er det fysisk største jeg endnu har lavet. Det er ikke helt færdigt endnu, men det varer ikke længe. Her et udsnit af sønnens kommende tæppe:


Derefter skal der laves et tilsvarende til egen sofa/seng/læsekrog - i farver, der matcher Gustav Klimts vidunderlige maleri "Kysset", der står klar til at blive hængt op på væggen. (I øvrigt er næste års egen fødselsdagsgave for længst bestilt - en ny bog om Gustav Klimt, der er sat til at udkomme i februar 2018! "Gustav Klimt - Complete paintings" af Tobias G. Natter, østrigsk kunsthistoriker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar