Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

mandag

Helbogslæser!

Halvbogslæseren har læst en hel bog! Ret hurtigt endda! Den var faktisk heller ikke voldsomt lang, men det plejer nu ellers ikke at være nogen hindring for at gå i stå halvvejs...

Den her elskede jeg fra første side. Sprog og emne, flow og fortælling, det kørte som smurt for mig.

Autisme, musik og undren, kondenseret og overraskende sprog, tangerende lidt surrealisme i kraft af den autistiske tankegang, der beskrives så intenst og tydeligt.

Den må være et must at læse for enhver der har autisme ind på livet, hvad enten det er fuld diagnose eller blot nogle af de personlighedstræk, der hører til, så man ligger i den der undrende gråzone imellem "normal" og "ikke-normal", hvor man stadig har brug for at forstå og håndtere nogle træk, som ikke findes i normalområdet, men uden at få den professionelle hjælp som diagnosen giver adgang til. (Her er litteratur en uvurderlig kilde til hjælp!)

Udelukkende købt fordi den var voldsomt billig i et særtilbud fra firmaet "Plusbog", som jeg har ladet mig lokke af at prøve at være medlem af, nu hvor det er blevet mere end meget svært (og meget dyrere) at få sendt bøger fra Amazon i England, der hidtil har været foretrukne boghandel - og som simpelthen fordi den handler om en autist.


Titel: Autisten og brevduen
Forfatter: Rodaan Al Galidi
Forlag: Turbine, 2013
Oversætter: Birthe Lundsgaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar