Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

torsdag

At boble!

Bobler! Det nye udtryk for at opfylde behovet for alenetid med lækkert garn i hænder, omfavnende musik i ører og god kaffe i Søren Brun-kop!

Første ledetråd til "Spring Lane" - en "cal" sendt ud i verden af garnfirmaet "Drops", er kommet i dag og næsten hæklet færdig, med dejlig sødsuppe musik i ørerne - "Celtic Thunder", der har så lækre herrestemmer, irsk stemning og masser af strygere!

Cal betyder "crochet a long" - som igen betyder "at hækle sammen". Det gør vi så, over hele verden og hygger sammen om det i en stor facebookgruppe, hvor stemningen er rar og fokuseret som ikke set i andre grupper!



Læsning af "Things the grandchildren should know" af musiker og sangskriver Mark Oliver Everett lakker mod enden. Så trist og smuk og respektindgydende.

Med sønnen læstes indtil i går i Harry Potter nr. 4 - men han fik for nylig Legos Wii-spil "Ringenes Herre" og er nu helt opslugt af Tolkiens myteverden. Da denne visuelt sultne læser i mange år har haft den af Alan Lee så fængende, smukke illustrerede udgave af "Hobitten" på hylden, har den atter tiltrukket sig sønnens opmærksomhed og der læses forsøgsvis lidt videre i den, efter den har ligget stille siden sidste sommer, hvor interessen også var der, men hvor opmærksomhedsspandet nok ikke var udviklet helt nok. Men det tyder på det er ved at være der...

Samtidig er der en markant sproglig/fortælleteknisk ændring fra Harry Potter 3 til 4. Den er simpelthen sværere at forstå for sønnen. Har ikke foretaget en nærmere analyse, og har nok heller ikke de analytiske redskaber til at kunne gøre det. Men det må dels være noget med at der fortælles/beskrives mere detaljeret, men samtidig mindre visuelt, og om emner der nok kræver mere erfaring og viden fra større børns og voksnes verden end den 6-årige har, og derfor har svært ved at relatere til.

Quidditch-træning og kampe har ikke fyldt så mange sider af gangen i bind 1-3, og har været relativt hurtige at komme igennem. Det der med bold- og holdsport har ikke vores interesse, og det gør de dele lidt tunge at komme igennem, og den lange, udførlige beskrivelse af den store kamp i første del af bind 4 var lige ved at knække os. Dét kan også have bidraget til at flytte fokus videre til Tolkien.

Men vi kommer da helt sikkert tilbage til Harry og co. så snart sønnen er klar igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar