Med krop og sjæl solidt plantet i 5000 m2 vild have på Sydlangeland, leves der med fokus på glæden ved det store i det små - i menneskeliv, i naturliv, i læseliv, i kreativt liv. Bloggen bruges til at dokumentere og dele uddrag af livet.

onsdag

Bog-hopning

Der hoppes lystigt fra den ene bog til den anden, uden at nogen bog sådan for alvor bliver læst færdig.

Sådan er dette læseliv!

Det er for hårdt at læse om 2. verdenskrigs konsekvenser dag ud og ind i den ellers fremragende og gribende "Kvinden i guld". Der må andet til indimellem.

Samtidig kræver livet indsigt i hvilke årsager, der kan være til at det er hårdt arbejde for en stille, eftertænksom dreng at starte i skole. Derfor springes der imellem at læse om fænomenet SPS/HSP (på dansk kaldes det misvisende "særligt sensitiv", jeg kan bedre lide det norske udtryk "høysensitiv", som indikerer at der er tale om et spektrum - en skala og ikke om noget særligt) og om at være introvert.

Egne spekulationer og søvnbesvær gav anledning til at tage hul på "De urolige", af Linn Ullmann. Må umiddelbart kapitulere. Hvilket sprog. Hvilke billeder. Hvilke reflektioner. Har lyst til at læse det igen. Bare for den rene nydelse af sproget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar